Navigáció

14717312 334887556861309 7475306275700403535 n
Három helyi zenész alkotja Békés város legfiatalabb rock zenekarát, akik november 19-én be is mutatkoznak a nagyérdemű előtt. Rutinos zenészek mindhárman, így a jó buli és a jó hangulat garantált. Salamon Rolanddal, a zenekar gitárosával beszélgettem…

 

Mikor alakult a zenekar és kik alkotják?

A zenekar 2016. nyarán alakult. Tagságunkat Jónás Jenő (bass, ének), Turbucz Endre (dob) és Salamon Roland (gitár, vokál) alkotják.

Milyen zenét játszik a banda?

Elég széles skálán mozognak a dalaink, többek között RnR, Metal, Oi!… stb. A hivatalos rövid változat az RnR-Metal.

Miért ezt a nevet választottátok a zenekarnak?

Az INVICTUS egy latin szó, melynek jelentése „legyőzhetetlen”. Mi a Magyar Nemzettel azonosítjuk a zenekar nevét, hiszen az évszázadok alatt megannyian próbáltak-próbálnak minket letörölni a Föld színéről, de mi mégis itt vagyunk, és küzdünk! Célunk, hogy az Invictus adjon erőt és energiát a kemény harchoz. INVICTUS HUNGARORUM!

Ki írja a saját dalok szövegét és miről szólnak?

A dalszövegeket énekesünk, Jenő írja és a nemzetről, hazaszeretetről, történelemről, aktuál politikáról, társadalomkritikáról stb. szólnak.

Mi a tervetek a zenéléssel?

Most válaszolhatnánk azt, amit mindenki mondana, hogy a zene által átadni az üzenetet, és ez így is van, nem tudunk semmi frappáns választ adni erre. Ezen felül még a közönség és saját magunk szórakoztatása.

Békésen lesz a bemutatkozó koncertetek. Hogyan készültök az estére?

Próba-próba-próba-megbeszélés-próba-ezígysz*r-próba-ezariffnemjóide-próba-próba-5xpróba-összepakolás-átpakolás-felpakolás-beállás-zúzda!

Miért lesz érdemes megnézni Titeket?

Mert oda fogunk b*szni a nagyérdeműnek, ahogy kell, amiről szól a Rock ’n’ Roll!

Köszönöm az interjút….

Mi is köszönjük az interjút, és a lehetőséget, hogy Békés egyetlen rock buliján mutatkozhassunk be!