Navigáció

425290 196831697089169 1367230577 n 

A Feral Clarity zenekart hosszú évekig próbáltuk megnyerni egy békési koncert erejéig. Hol gitáros hiány miatt, hol a feloszlás miatt ment füstbe, az a bizonyos terv. Majd a 2015-ös Békési Rockzenekarok Találkozóján egy beszélgetés alkalmával felcsillant a remény, hogy mégis lehet a dologból valami. Eljött tehát a nagy nap! Március 19-én a kulturális központ színpadán a szarvasi Feral Clarity…

Sziasztok srácok!
Mikor alakult a zenekar és mi a története? Baráti társaságból indult, vagy toborozni kellett tagokat?

A zenekar 2006-ban alakult 4 fővel, baráti társaságból indult. Igazából mi sosem toboroztunk úgy embereket hirdetésen keresztül, mindig ismerősön vagy baráton keresztül sikerült új bandatagot találni, de nem is volt olyan sok tagváltás. 2007-ben volt az első fellépésünk, eleinte még énekes nélkül instrumentálisan koncerteztünk és csak feldolgozásokat játszottunk, mint utólag kiderült ezen a koncerten jelen volt az énekesünk aki 2008-ban csatlakozott. A banda sosem oszlott fel lényegében, úgy értve, hogy 3/4/5 fővel mindig zenéltünk próbák erejéig, de többször fordult elő “koncert” csend.

Milyen stílust játszatok? Hogyan jellemeznétek a zenei stílusotokat és kik hatottak a munkásságotokra?

A banda fő stílusa a melodikus death metal műfaj. Talán mondhatjuk, hogy minden tagnak kicsit mások a kedvencei vagy mást is hallgat ezen a műfajon kívül, de sok a közös kedvenc. Pl.: At The Gates, Lamb of God, In Flames, Children of Bodom, Ensiferum, Amon Amarth, Arch Enemy… és még sok más hasonló stílusú zenekar. Törekszünk stíluson belül maradni és egyedit is alkotni egyszerre, talán ezért is készülnek lassabb ütemben a saját számok, de elmondhatjuk a saját számainkra hogy: Igen, ezek vagyunk mi.

Sokáig kerestétek az új gitárosotokat, ha jól tudom fel is oszlott a zenekar egy kis időre. Majd Varga Borisz személyében újra teljes lett a csapat. Kérlek, mutasd be a jelenlegi felállást…

Nem oszlottunk fel, csak nem jártunk koncertezni. A stílust amit képviselünk szinte elengedhetetlen a 2 gitár megléte. A dallamok és a harmóniák 2 gitáron keresztül szólnak a legszebben, többek közt a saját dalok is így lettek megírva. Varga Borisz 2015 márciusában csatlakozott a zenekarhoz, és a próbák újra 5 fővel zajlottak. Az új felállás egy újabb löketett adott a zenekarnak, mivel Borisszal is közös nevezőn voltunk
zenei stílusban, de mellette ő is hallgatott más műfajt is. A jelenlegi felállás 2 főben változott az indulás óta, mindkét esetben a gitáros pozícióban történt meg.
Jelenleg:
– Galla Gergő, basszus-gitár
– Gácsi Róbert, dob
– Madács Róbert, ének
– Varga Borisz, gitár
– Dankó Róbert, gitár

Csak saját dalokat játszatok a koncertek alkalmával, vagy 1-2 feldolgozás is becsúszik a repertoárba?

Koncertek alkalmával vegyesen szoktunk játszani, mivel jelenleg sajnos nem tesz ki egy koncert időt csak a sajátok listája. Számszerint 4 saját dalt és 4 feldolgozást játszunk amiket vegyesen adunk elő.

A tavalyi év októberében egy új dal jelent meg az egyik videómegosztó portálon. Milyen fogadtatása volt a Birds behind the Moon számnak?

A számot már azok ismerhetik akik voltak már koncerten, általánosságba véve pozitív volt a fogadtatás azok felől is akik nem hallották még a számot. A Birds behind the Moon ugyanabban a stúdióban került felvételre mint a banda első dala, így nem volt ismeretlen számunkra a No Silence stúdió és 1 nap alatt el is tudtuk készíteni a 2. anyagot.

Videoklipet terveztek valamelyik dalotoknak?

A videoklip készítés már többször megfordult fő témaként a zenekaron belül és előfordulhat hogy akár az idén sikerül is legalább egyet összehozni.

Békésen még nem léptetek fel, így személy szerint nagy izgalommal várom a március 19-ei bulit. Üzenjetek valamit a cikk olvasóinak. Miért érdemes elmenni egy Feral Clarity koncertre?

Aki szereti ha dallamos de mégis kemény zenére, esztelen hajpörgetés mellett tépik le az arcát (kétszer), annak ez egy kihagyhatatlan lehetőség. Aki pedig nem szereti, az meg fogja szeretni! \m/

Köszönöm az interjút!