Navigáció
worm

Idén lesz 18 éve, hogy pár medgyesegyházi srác hangszert ragadott és úgy döntöttek, hogy megalapítják a WORM zenekart. Több tucat koncert, rengeteg élmény és töretlen lelkesedés jellemzi a bandát. Prekop Attilával, a zenekar énekesével beszélgettem…

Szia Attila!
Az egyik legkitartóbb zenekar vagytok Békés megyében. Emlékszel még a kezdetekre?

Igen emlékszem a kezdetekre. Annak idelyén rengeteget jártunk koncertekre, bulikba, ez által kialakult egy jó barátság a zenekar tagja között, ami a mai napig tart. Egy jól sikerült buli után eldöntöttük hogy alapítunk egy zenekart. Nem volt mindenkinek megfelelő zenei háttere de segítettük egymást és így haladtunk illetve haladunk a mai napig is. Eleinte csak feldolgozásokat játszottunk házibuli jellegű eseményeken, de ahogy telt az idő ez megváltozott, ezért úgy gondoltuk megpróbálunk saját nótákat készíteni, amit azóta is folytatunk.

Nem olyan régóta új basszusgitárossal bővült a csapat. Kérlek, mutasd be a jelenlegi felállást…

2015. szeptemberig az eredeti első felállásban játszottunk, addig Cseh Gergely volt a basszusgitáros, de magánéleti illetve távolsági okok miatt közösen úgy döntöttünk, hogy elválnak útjaink zenekari téren. Zenekarunk új tagja Kun Krisztián.
Krisztiánnal a régebbi koncertjeink alatt ismerkedtünk meg. Mint zeneileg, mint emberileg jól megvagyunk, megértjük egymást. A többiekkel – Kocsis Sándor szólógitár, Stál Ferenc dobok – hellyel-közzel a kezdetek óta együtt zenélünk.

A 18 év alatt megfordultatok jó pár fesztiválon, klubban. Mely nagy zenekarokkal álltatok egy színpadon?

Fennállásunk óta nagyon sok jó zenekarral játszottunk együtt saját szintünkön, illetve a nagy zenekarok közül Pokolgép, Beatrice, Lord, Ektomorf, Neck Sprain zenekarokkal volt közös koncertünk.

Minden zenekar életében vannak vicces sztorik, egy jól sikerült átmulatott éjszaka, egy félre sikerült koncert, egy elhagyott hangszer, vagy épp egy őrült rajgó. Nektek is van biztos ilyen sztoritok…

Van vicces sztorink bőven. Minden utazás alkalmával történik valami emlékezetes dolog! P.l.: Miskolcon mikor zenéltünk nem adtak pontos címet a szervezők csak hogy Művelődési ház de azt nem mondták, hogy az első vagy második azon az úton így az első adandó műv.házhoz befordultunk ahol azt hitte a parkolóőr, mi vagyunk az Apostol(!) zenekar, már be is akartak állítani a parkolóba de aztán csak sikerült bebizonyítani, hogy nem mi vagyunk azok. Ezek után igen jó hangulatban folytattuk utunkat tovább a célunk felé. Ezen a koncerten sikerült a basszusgitárt is ott felejteni Miskolcon, de rendesek voltak a szervezők és meg lett később.

Ti még azon bandák közé tartoztok, akik felléptek a köröstarcsai MAMF fesztiválon. Van e különbség a 10-15 évvel ezelőtti koncertek és a mai bulik között?

A MAMF-al kapcsolatban mindig csak jó emlékek jutnak eszünkbe, nagyon szerettünk járni a fesztiválra bulizni és fellépni is. Különbséget abban látok talán, hogy a környékünkön jóval kevesebben járnak élő koncertekre mint akkoriban. Gondolom a nagy fesztiválok is közrejátszanak benne és a külföldi zenekarok stb… Viszont igaz, hogy kevesebben járnak, de ugyan olyan jó hangulatban telnek a koncertek, mint régebben.

Nem sok videót lehet találni rólatok a neten, illetve megjelent albumról sem hallottam még. Mi ennek az oka?

Az az igazság hogy van anyagunk, három demo felvétel. Egy hat egy nyolc és egy három számból álló anyag. Az első hat számos sokszorosítva lett amivel bejutottunk az akkori Diákszigetre is de azután hiába készítettük a többit valahogy nem volt alkalom igazából bemutatni, sok problémánk adódott, volt, hogy egy évig nem tudtunk zenélni azután tagcserék voltak stb… Kevés koncertet tudtunk vállalni igy nem láttuk értelmét a promóciónak. Mostanra stabil lett a helyzetünk ismét dolgozunk új számokon és tervezzük egy új anyag felvételét is.

Hogyan készültök a békési koncertre? Meg van a jól bevált repertoár, vagy leporoltok 1-1 régebbi darabot is?

Lelkesen készülünk a békési bulira, igen lesznek régebbi saját számok is, de inkább az újakból szeretnénk ízelítőt adni megfűszerezve néhány feldolgozással, az általunk kedvelt zenekaroktól.

Utoljára 2012-ben koncerteztetek Békésen a II. Békés-dánfoki Zenei Fesztiválon. Üzenjetek valamit a rajongóitoknak, miért lesz érdemes eljönni március 19-én Békésre…

Azt üzennénk minden érdeklődőnek, hogy aki szereti a pörgős, zúzós rockzenét, mindenképpen jöjjön el március 19-én. Megteszünk mindent a jó buli érdekében!

Köszönöm az interjút!