Navigáció

hexotol
A Metál zenét játszó gyulai banda egész fiatal még a Békés megyei zenekarok között, de nagy tervekkel és hatalmas energiával vetették bele magukat a rock életbe. A zenéjüket erőteljes ének és ütős szólók jellemzik. Március 19-én ők is bemutatkoznak a Békési Rockzenekarok Találkozóján…

Sziasztok srácok! Pontosan mikor alakultatok és, hogy jött az ötlet a zenekar alapításra?

A dobos Deák Máté és az énekes-gitáros Gergely László gyerekkoruk óta jó barátok, és korábban már zenéltek együtt. Pár év kihagyás után úgy döntöttek, hogy újra belevágnak, és összehozzák a Hexotolt. 2014 végére minden adott lett, így végre elkezdhették megvalósítani az ötleteiket. Ezután csatlakozott hozzájuk Vicze Viktor gitáros, és Varga László basszusgitáros, így 2015 elejére vált teljessé a zenekar.

Mely nagy zenekarok hatottak a munkásságotokra?

Hazai bandák közül a Road és a Depresszió amit említhetnénk, külföldiek közül pedig a Pantera, Slipknot, Stick To Your Guns.

Tudjuk, hogy nagy divatja van itthon az angolul megírt daloknak, de Ti mégis a magyar szövegeket író bandák táborát akarjátok erősíteni. Mi ennek az oka?

Ennek egyszerű oka van. A magyar nyelv sokkal választékosabb, mint az angol. Ezt pedig szeretnénk teljes mértékben kihasználni, mikor a dalszövegeinket írjuk. Másrészt pedig ez az anyanyelvünk, és szerintünk a közönség is jobban értékeli, ha teljes mértékben át tudja érezni azokat a dolgokat, amikről írunk.

Saját dalokkal sokkal több meló befutni, mint feldolgozásokkal. Miért a nehezebb utat választottátok?

A feldolgozások játszásának megvannak az előnyei és a hátrányai is. Az ismert számokra kapósabb a közönség, sokkal könnyebben felpörögnek rá az emberek a koncerteken. Viszont a zenekar nem tud igazán kibontakozni. Szerintünk rengeteg idő és energia menne el egy-egy feldolgozás megfelelő begyakorlásával. Mi ezt az időt és energiát inkább a saját számainkra fordítjuk. Ennek meg is van az eredménye, hiszen kevesebb, mint egy év alatt 9 saját számot hoztunk össze.

/>
Ki írja a szövegeket és miről szólnak a dalaitok?

A szövegeket nagyrészt az énekesünk írja, de 1-2 dalnál a dobosunk is közreműködött. A számainkban őszintén beszélünk egyéni és társadalmi problémákról, valódi emberi érzésekről és értékekről. Olyan dolgok, gondolatok ezek, melyek mindenkit érintenek, mindenkiben ott vannak. Mi ezeket ki is mondjuk, egyszerűen, néha kicsit durván. Persze ilyen könnyen nem lehet megválaszolni ezt a kérdést, mert nincs két egyforma szöveg, ugyanakkor rengeteg olyan dolog van a fejünkben, amit még nem vetettünk papírra.

A zenekar közeli és távlati terveik közül mik szerepelnek?

Közeli terveink között szerepel, hogy végre elkészüljön a legelső lemezünk, ami nem egy ma divatos EP lesz, hanem egy teljes 9-10 számos anyag. Ehhez persze még kell egy kis idő, meg pénz is, de terveink szerint ez még idén meg fog valósulni. Szeretnénk minél több helyre eljutni az országban, hogy élőben is megmutathassuk mit is csinálunk már több mint egy éve. Hogy mit hoz a jövő, azt nem tudjuk. Csináljuk amit elkezdtünk, beleteszünk annyi energiát amennyit csak tudunk. Rajtunk semmi sem fog múlni azt garantáljuk!

Békésen még nem lépett fel a HEXOTOL zenekar. Milyen érzéssel várjátok a márciusi bulit és mit üzentek a békési és környékbeli rockereknek…?

Először is köszönjük a meghívást és a belénk fektetett bizalmat. Nagyon várjuk már a márciusi bulit, főleg hogy ez lesz az első békési koncertünk. Reméljük, hogy rengeteg jó embert fogunk megismerni, és mindenki számára felejthetetlen lesz az este! Azt üzenjük mindenkinek, hogy jöjjenek el, nem fogják megbánni, és készüljenek fel, mert hatalmasat fogunk zúzni! Ezt szerintem a többi zenekar nevében is kijelenthetjük!

Köszönöm az interjút!