Navigáció

rammsturm kicsi
Majdnem pontosan egy éve volt a Rammsturm zenekar bemutatkozó koncertje a békési kulturális központban. Hogy azóta mi történt a srácokkal? Mondják el ők maguk… Aki még esetleg nem hallott róluk, (bár a nevük sokat elárul) a Rammstein zenekar Békés megyei helytartói…

Szia Csöky, üdvözlöm a kedves Olvasókat! Valóban rengeteg dolog történt a zenekarral az 1 évvel ezelőtti első koncertünk óta, ami történetesen pont itt, ezen a szent helyen zajlott 🙂 Számos nagy klubbot sikerült bejárnunk, köztük a Dürer Kertet, ahol 4x is megfordultunk azóta. Fontosnak tartom kiemelni a debreceni Roncsbárt is. A következetes és kitartó munkánknak hála külföldön is összejött pár buli, persze még csak a szomszédos országokban, de erre is nagyon büszkék vagyunk. Folyamatosan jönnek a felkérések. Nem múlik el úgy egy hét, hogy ne kelljen valamit szervezni a zenekarral kapcsolatban. A helyi amatőr rock zenekarok között úgy gondolom, hogy relatíve nagy sikert tudhatunk magunknak.

Miben másabb a mostani Rammsturm, mint az egy évvel ezelőtti?

Ha jól emlékszem a nyár közepén volt, amikor Tóth Gabi bejelentette, a munkája mellett már nincs ideje tovább folytatni a zenekart. Nagyon érzékenyen érintett mindnyájunkat a távozása, szerencsére Keve hamar előállt az új tag ötletével, aki nem volt más, mint az öccse, Marci! Azóta is tartja velünk a frontot, nagyon elégedettek vagyunk a munkájával. Igencsak fiatal kora ellenére nem lóg ki a csapatból, sőt talán ő az egyik legőrültebb tag 🙂
A repertoárunkat sikerült kibővíteni több mint másfélórásra, amit a mostani bulin be is fogunk mutatni! Fejlődött a műsorunk is, új színpadi elemekkel bővültünk, melyeket a koncertig nem szeretnék elárulni, de akik nyomon követik a munkásságunkat, már bizonyára tudják, hogy mire gondolok. Aki még nem látta őket, annak érdemes lesz eljönni, megnézni. Lesz nagy nevetés/csodálkozás.
Kisebb ráncfelvarrások történtek a backline-unkon is, elsősorban Roli volt a főberuházó. Akik emlékeznek a tavalyi koncertünkre, azok hallhatnak majd fejlődést ezen a téren is.

A legtöbb zenekarral ellentétben pont Békés megyében koncerteztek a legkevesebbet. Hogy telt a nyaratok, merre járt a csapat?

Így igaz. Legnagyobb bánatunkra valóban itt koncertezünk a legkevesebbet. Sajnos nagyon szerencsétlenül jött ki a lépés. A gyulai Red Hole klub többször is meghívott minket, de sajnos mindig közbe jött valami, ami miatt nem tudtuk elvállalni a koncerteket. Ezúton is üzenem nekik, hogy szívesen bepótolnánk valamikor! 🙂 Vida Robi barátunktól is kaptunk egy meghívást a születésnapjára, azt is kénytelenek voltunk lemondani, mert volt aznapra egy másik elvállalt koncertünk. Mindenesetre én bízom benne, hogy előbb-utóbb nem csak Békésen fogunk a megyében zenélni. Arról, hogy merre jártunk fentebb már írtam, egy koncertünket emelném még ki külön, ami a Temesvártól 60 km-re található Lugoson volt, egy motoros rock fesztiválon. Itt volt a zenekar első szabadtéri koncertje, amely iszonyatosan jól sikerült. Nem hittük volna, hogy a többségben romániai fiatalokból álló közönség ilyen pozitívan fogad majd minket. A szervezésről és a vendéglátásról is csak ódákat tudnék zengeni, nagyon szép emlékként őrizzük azt a bulit.

A látványra is rágyúrtatok rendesen. Miben nyilvánul ez meg?

Próbálunk az anyagi és kreatív határainkon belül minél inkább hűek maradni az anyazenekarhoz. A Rammstein koncerteken látott jelmezek és show elemek megjelennek nálunk is, kicsiben. A részletek maradjanak meglepetésnek.

Ezek szerint egy zenében és látványban is egy teljesen más Rammsturm ad koncertet november 7-én Békésen. Mit üzentek a békési és környékbeli Rammstein fanoknak? Miért lesz érdemes eljönni a bulira?

Azt megígérhetem a tavaly csalódott közönségnek, hogy idén semmiképp sem tervezünk 2 órás beállást! 🙂 Viccet félre téve: aki most eljön, az egy sokkal összeszedettebb, egységesebb, és kiforrottabb Rammsturm-ot fog látni, még több show elemmel és humorral. Rammstein fanoknak erősen javaslom, hogy nézzék meg!

Köszönöm az interjút…

Én is köszönöm!