Navigáció
Rammsturm

Békés megye egyetlen Rammstein tribute zenekara fog bemutatkozni a november 8-ai Békési Rockzenekarok Találkozóján. A főként békési és csabai srácok más-más formációban játszanak, de mégis összeálltak, hogy valóra váltsák egyik álmukat. Vida Bálinttal, a banda basszeresével beszélgettem.

Kérlek, mutasd be a zenekart. Ki, milyen hangszeren játszik?

Szia Csöky, üdvözlöm a Kedves olvasókat! 2013. novemberében alakult meg a zenekar, de csak pár hónapja nyerte el végleges formáját (igen, már túl vagyunk egy tagcserén). Jelenlegi felállás: Bátori Sándor (gitár, vokál), Ormándy M. Keve (ének), Salamon Roland (gitár, vokál), Simon László (dobok), Tóth Gábor (korábban Fodor Bence, akinek szintén sokat köszönhetünk) (billentyű, effektek), Vida Bálint (basszusgitár).

Miért épp a Rammstein?

Régi gyerekkori vágyam volt, hogy csináljak egy Rammstein tribute zenekart, de csak mostanra sikerült megtalálni a megfelelő tagokat hozzá. Amint említetted régóta játszunk más formációkban is, de a Rammstein és egymás iránt érzett baráti szeretetünk összehozott minket és könnyen adta magát az ötlet, hogy vágjunk bele egy közös projektbe. Keve rendkívül mély hangjáról és megnyerő színpadi karakteréről nem is beszélve. 🙂

A zenekar mely korszakából dolgoztok fel dalokat?

Az összes albumból próbáltunk szemezgetni, az általunk legpopulárisabbnak vélt dalokhoz nyúltunk hozzá először. Későbbiekben 3-4 számot folyamatosan cserélni fogunk, ezzel elkerülve, hogy mi is és a közönség is belefásuljon a dalokba.

A Rammstein zenekar hatalmas látványelemeket vet be egy-egy koncert alatt. Ti készültök valami meglepetéssel?

Természetesen a Rammstein show elemek nélkül olyan, mint a Republic Cipő nélkül, számomra elképzelhetetlen. Mindenki kösse fel a gatyáját, amatőr zenekaroktól nem megszokott meglepetésekkel készülünk.

Mi a jövőbeni tervetek a zenekarral?

Elsősorban egy nagyon jól kidolgozott és stabil repertoár, illetve műsor összeállítása a célunk, későbbiekben a zenekar minél hatékonyabb promózása, koncertezés az ország több pontján.

November 8-én Békésen lesz a bemutatkozó koncertetek. Hogyan készültök a fellépésre? Milyen gyakran és hol próbáltok?

Nagyon hullámzó a próbák ideje és száma, átlagban havi 2-4 próbát tudunk összehozni. Mostanában a heti egyszeri rendszerességet sikerült tartani. Békésen próbálunk Simon Laci próbatermében.

Miért lesz titeket érdemes megnézni a békési koncerten? Üzenjetek valamit a békési és környékbeli rockereknek és természetesen a Rammstein rajongóknak…

Körülbelül 2008 óta, már majdnem az összes taggal találkozhatott a nagyérdemű valamilyen formációban. Akik szerették azokat az időket és koncerteket, nekik üzenem elsősorban, hogy jöjjenek el ide és nem fognak csalódni bennünk! Természetesen mindenkit várunk sok szeretettel, aki kedveli és támogatja az élőzenét, nagyon jó zenekarok lesznek ezen az estén, semmi pénzért nem lesz érdemes kihagyni!

Köszönöm az interjút!

Én is köszönöm!