Navigáció

wd

szarvasi székhelyű bandához az énekesnőjükön keresztül jutottam el. Dóri rendszeres fellépője a békési „Az Én hangom” énekversenynek, ahol is 2014-ben 3. lett. A facebookon posztolta zenekara egyik felvételét, amit meghallgattam. Mind a stílus és mind a hangzás is megtetszett és innen jött az ötlet, hogy meghívjam őket a november 8-ai Békési Rockzenekarok találkozójára. A zenekar alapító gitárosával, Kiss Ákossal beszélgettem…

Szia Ákos, Kérlek mutasd be a zenekart…

Nos a banda egy klasszikus ikergitáros felállás. Dóri és mellettem egy nagyon összeszokott trió működik, akik már évek óta együtt zenélnek és lassan egy éve nyúzzák a mi idegeinket is. Galla Gergő-basszus. Dankó Róbert gitár és Gácsi Róbert –dob.

Mikor alakultatok és, hogyan találtatok egymásra?

2013-ban egy szarvasi bandában zenélgettem, ahová kerestünk egy énekesnőt, így kerültem kapcsolatba Dórival. Mivel nem tetszett az a zene és igazából mi sem jöttünk be annyira a banda tagjainak, így kézenfekvő volt, hogy külön ketten kezdjünk el valamit. A koncepció azonnal meglett, néztünk pár feldolgozást, írtam pár sajátot, kerestünk társakat és nekivágtunk. Mivel én 8 évet kihagytam és nem zenéltem, nulla felszerelésünk volt. Kölcsön cuccokon, igazi retro hangulatban zenéltünk. Sajnos az akkori társainkkal nem tudtunk egy hullámhosszra kerülni, így az év végére megint ketten maradtunk. Szinte azonnal megtaláltuk az új barátainkat, akik egy komoly tengelyt alkottak együtt és már az első próba is olyan feszes volt, hogy az elképesztő. Mind zeneileg, mind barátilag abszolút egy hullámhosszon vagyunk, nagyon szeretjük egymás társaságát. Élvezet olyan bandában játszani, ahol zeneileg mindenki felettem áll.

A rock melyik stílusába sorolnád be a zenekart?

Nos, a saját dalaink dallamos, vokális euro-power stílusban íródnak. A feldolgozásokat pedig a 70’s és 80’s évek disco slágereinek, ebben a stílusban való interpretálása adja.

A saját dalaitok miről szólnak? Komorak, vagy inkább vidámabb hangvételűek a szövegek?

Mindig igyekszem pozitív kicsengést adni a dalaimnak, szeretnék vele erőt, energiát adni a hallgatóknak. Visszatérő téma nálam az emberi akarat, a célért való küzdés.
Vannak történelmi témáink, és vannak komolyabb témák, mint pl. az El nino dalunk, mely a környezet tönkretételéről szól.

Mi alapján választjátok ki a feldolgozni kívánt dalokat?

Ismert legyen, igazi világslágernek kell lennie, amit tényleg minden korosztály ismer. Legyen húzása és halljuk benne „magunkat” is. Ezek a régebbi dalok eszméletlen jól meg voltak hangszerelve, tényleg örökérvényű alkotások. De ha beleteszünk egy kis metált, akkor is megmarad a régi íz, de nagyon feszesek lesznek. Bármely ABBA dalt meg lehet csinálni, mert alapból húznak mint az állat. Ja, és a lényeg, hogy Dóri hangjához menjen. Bár Ő mindent elénekel.

A facebook oldalatokon úgy írjátok, hogy „extra tartalommal” töltitek fel a dalokat. Ez miben nyilvánul meg…?

Igyekszünk rengeteg zenei pluszt belevinni a dalokba. Ritmusváltásokat, extra betéteket, harmóniákat. Jó példa az „I will survive”, ahol a legújabb verzióban mindenki szólózik egyet. Kivéve Dórit.

Mi a rövid és mi a hosszú távú tervetek a zenéléssel?

Minél többet koncertezni, rögzíteni a saját dalainkat és élvezni egymás társaságát. Imádunk zenélni.

November 8-án 5 másik zenekar mellett Ti is felléptek a Békési Rockzenekarok Találkozóján. Ha jól tudom, még nem léptetek fel Békésen. Mit üzentek a Békésre ellátogató rockereknek… ?

Tényleg nem voltunk még ott, éppen ezért óriási megtiszteltetés, hogy részt vehetünk ezen a jeles eseményen. Hogy mit üzenünk? „Scream for me Békés!”

Köszönöm az interjút…