Navigáció
mtz

Jelentős átalakuláson ment keresztül a békési MTZ zenekar. 2013-ban új gitáros és gitáros-énekes csatlakozott a zenekarhoz. A váltásról, a jelenről és a jövőbeli tervekről kérdeztem Molnár Attilát a együttes frontemberét…

Szia Atesz! Mit jelent az MTZ név? Mutasd be az új tagokkal bővült MTZ zenekart. Ki, milyen hangszeren játszik?

Szia Gabi! Először is köszönjük a szervezést és a meghívást! Jól esik, hogy mi is zúzhatunk november 8-án Békésen a kulturális központban! A banda neve mozaik szó: Most tinektek zenélünk! A zenekar ős tagjai a Somlyai testvérek, akik a ritmusszekciót alkotják, név szerint: Somlyai Imre (Búra) dobos és Somlyai Sándor (Soma) basszusgitáros. Egy éve csatlakozott az unokaöccsük Pásztor László (Rozsomák) szólógitáros és jómagam Molnár Attila (Tornádó).

Mennyiben változott a zenekar stílusa és a repertoár?

A stílus változatlan maradt. Aki járt anno Feszültség és MTZ koncertekre korábban azt tudja, hogy a 80-as évek rock muzsikájára számíthat.

Idáig csak feldolgozásokat játszott a zenekar. Készülnek saját dalok az új felállással, vagy követitek a hagyományokat?

Készítettünk pár saját dalt, amit a koncerten be fogunk mutatni nektek, de természetesen olyan régi klasszikusok, mint a Judast Priest – Breaking the law sem maradhatnak el!

„Véget ér az elnyomás” Ez lett a mottótok. Mit is jelent ez?

A „Véget ér az elnyomás!” az egyik dalunk címe. Kb, 2 éve talált rám az ihlet és akkor született meg a kezeim alatt ez a dal, de nem volt belőle ennyi elég, mert még grafikát is készítettem hozzá. Eddig minden koncertünkön előadtuk a nótát és a sikere miatt vált az együttes mottójává.

Mik a távlati tervetek a zenéléssel?

A távlati tervek: a repertoár bővítése feldolgozásokkal és saját dalokkal egyaránt, felvételek és klipek késztése és sok-sok fellépés. Télre azt tervezzük, hogy visszahúzódunk a próbatermünkbe és csinálunk egy demót az eddig elkészült saját dalokból, aztán jövő tavasszal ismét visszatérünk a színpadra zúzni!

Békésen idáig csak más-más felállásban léptetek fel, így kíváncsi leszek az új felállásra. Mire lehet majd számítani?

A 80-as évek feelingjére, dallamos, éneklős, táncolós rock muzsikára és sok-sok vidámságra!:D

Üzenjetek valamit a Békési Rockzenekarok Találkozója közönségének…

A zenekar nevében üzenem, hogy nagyon várjuk, hogy ott legyünk és zenélhessünk nektek! November 8-án 20:40 és 21:40 között „Véget ér az elnyomás!”. Üdvözlettel: Az MTZ zenekar

Köszönöm az interjút…