Navigáció
hazai termek

A zenekar 2003. nyarán alakult Békésen. Ekkor még főleg az általuk kedvelt dalokat játszották, de már megkezdődött a saját dalok „gyártása” is. Az első nyilvános megmérettetésre következő év júniusában került sor. Itt mutatták be az első két dalukat, amik, mai stílusukat nézve, gyökeresen más irányba mutattak. A banda újra visszatér Békésre, hogy november 8-án egy fergeteges csapást mérjen a közönségre. A csapat basszerosával, Király Gyulával beszélgettem…

Szia Gyula! Kérlek, mutasd be a csapatot…

Helló! Még a gimis évek alatt alapítottuk a zenekart. Mint a legtöbben, mi is feldolgozásokkal kezdtük, de már az elején eldöntöttük, hogy a cél csakis a “saját hang” kialakítása lehet!

Hogyan találtatok egymásra és miként fogalmazódott meg bennetek, hogy zenekart kell alapítanotok?

Nem volt nehéz egymásra találni, ugyanis osztálytársak és országos cimborák is voltunk egyben. A zenekar alapítás ötlete gondolom mindenhol hasonló: közös zenéket szerettünk, azt egyszer csak nekivágtunk.

Mely nagy zenekarok hatottak a munkásságotokra?

Amikor elindultunk, ugyanarra a néhány zenére voltunk rákattanva (SOAD, RHCP, Slipknot, TCS stb). Azóta persze szétvált az ízlésünk, annyira, hogy már közös pontok sem nagyon vannak, úgyhogy nem is mennék bele…

2005 tájékán rukkoltatok elő az első demótokkal. Mesélj kicsit a korongról. Mit érdemes róla tudni?

A “Hazafelé” 3 nap alatt készült el, a Kispince utcai próbahelyünkön, amiből kb egy nap a pakolás-összeszerelés volt. Hatalmas köszönet ezért Pálfi Sanyinak, aki kölcsönadta a cuccát, hogy garázdákodhassunk vele. A hangzása olyan amilyen, mi kevertük ki saját számítógépen, de nagyon büszkék voltunk mind a 13 dalra.

2008-ban stúdióba vonultatok. Milyen eredménnyel zártátok ezt az időszakot?

Ekkor készült el az “Azt hiszem ennyi”, Békéscsabán Farkas Sanyinál. Ezen újabb 7 saját dal szerepelt, amik azóta is a koncertek gerincét képezik.

2009-ben elkészül egy újabb kislemez és a Senki című dalra klip is készült. Mesélj kicsit erről…

Ez már profi stúdióban készült, itt Békésen, Gianninál. Máig ez a szám talán a legismertebb tőlünk. És mi is imádjuk A klipet a garázsunkban forgattuk, és reggel 8-tól délután 4-ig kb. 80-szor játszottuk el. Na az egy picit tömény volt.

Időközben a tanulmányaitoknak köszönhetően más-más városba kerültetek. Hogy sikerült ezt az időszakot átvészelni?

Igen, volt ilyen is, de végül mindhárman Pestre kerültünk, szóval a próbákkal nem volt gond, persze néha nem volt könnyű összehozni, de mindig megoldottuk valahogy.

A 2010 évben sikerült a Káosz Fesztiválon bemutatkozni a PeCsában. olyan zenekarok társaságában, mint a Yellow spots, Pokolgép…stb. Milyen érzés volt ilyen zenekarokkal egy színpadon állni?

Hatalmas élmény volt, és nagyon jó hangulat volt a színpadon és az öltözőben is. Egyébként itt a “nyeremény” egy profi, teljes koncertfelvétel volt 4-5 kameraállásból minden zenekar számára. Aztán ebből persze semmi nem lett, maradt az ígéret… Ez az időszak egyébként elég eseménydús volt, gyorsan jöttek az új számok, és kis időre 4 tagúvá bővültünk (Erdős Peti -hegedű, MiheztartásVégett zenekar). Ez sajnos csak 1 évig tartott, de ennek az időnek a lenyomata a 2011-es Hagyni/Tükör/Vallomás EP (Igaz, ezeken végül Benedekfi Zoli segített ki hegedűn). Aztán visszavedlettünk trióvá, és most itt vagyunk.

Mennyiben másabb a 2014-es Hazai Termék, mint a 2003-as volt?

Ég és föld. Mondjuk ez hangszeres tudásban nem látszik meg, de a zenében biztosan

Békésen elég régen adtatok utoljára koncertet. Milyen érzés lesz újra a régi ismerősök előtt játszani?

Bizony, utoljára 3 éve! De közben máshol sem játszottunk, mert volt 2 év, amikor alig tudtunk próbálni, szóval újra fel kellett szívni magunkat. Már nagyon várjuk a koncertet, remélem jól érzitek majd magatokat! Mi megteszünk mindent, és ha minden jól megy, egy vadonatúj számot is bemutathatunk majd!

Köszönöm az interjút!