Navigáció

colmena

 

A november 8-ai Békési Rockzenekarok Találkozóját a Colmena zenekar fogja megnyitni. A gyulai székhelyű banda dallamos metál zenét játszik, zongora és egyéb klasszikus hangszerrel kiegészítve. A zenekar múltjáról, jelenéről és jövőjéről kérdeztem Szabó István Zoltán basszusgitárost.

Kérlek, mutasd be a zenekart, ki milyen hangszeren játszik… ?

Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy felléphetünk a Békési Rockzenekarok Találkozóján. A zenekar jelenlegi felállásában Vascán Ákos a frontember és a ritmusgitáros, Szabó Péter Levente a szólógitáros, Kovács Gyusza a dobos és jómagam pedig a basszusgitáros.

Mikor alakultatok és milyen stílusú zenét játszatok?

A zenekar az idei év januárjában kezdte el újra munkásságát két új taggal. Ákos és Gyusza érkezésével újra teljessé vált a zenekar. A bandát zeneileg a pop metal stílusba sorolnánk. Szeretjük a kemény, zúzós, de dallamos metal zenét.

Csak saját dalok vannak a repertoárban, vagy előfordulnak feldolgozások is?

Jelenleg most csak feldolgozások vannak a setlistbe, amiket még bővítünk tovább. Saját dalok az egy éves tervünkben szerepel, de jelenleg most minél több koncerten szeretnénk túl lenni, hogy megismerjék a zenekart.

Kik azok a nagy zenekarok, akik hatottak a munkásságotokra?

A zenekar mind a négy tagja négy különböző zenei vonalat képvisel, amik mégis keresztezik egymást. A jelenlegi setlistünkben a Simple Plan, a Bullet For My Valentine és az A Day To Remember számai jelennek meg túlnyomórészt.

Mi a jövőbeli tervetek a zenéléssel? CD, esetleg videó klip?

Ahogy esik, úgy puffan. Mint minden zenekarnak, nekünk is vannak álmaink, amiket jó lenne átélni. Jó lenne minél több kisebb hazai zenei fesztiválon fellépni és persze egy Voltot vagy egy Szigetet biztos nem mondanánk le. Ha a zenekarnak lesz már 3-4 saját szerzeménye, akkor egy kis EP lemezt szeretnénk kiadni és esetleg egy számhoz videó klip is társulhatna. Ezek úgy a terveink a jövőre nézve.

Ti nyitják a november 8-ai estét. Mit üzentek a közönségnek, miért érdemes megnézni Titeket?

Még egyszer szeretném megköszönni a zenekar nevében is, hogy felléphetünk ezen a nemes eseményen. Ezek azok a lehetőségek a zenekarunk számára, hogy minél több helyen megismerjék a zenekart. A közönségnek csak annyit üzennénk, hogy ha szeretika rock és metal zenét, akkor ott a helyük november 8-án este a Békési Rockzenekarok Találkozóján! Mi a kezdő hangulatot meg fogjuk adni az tuti!

Köszönöm az interjút!

Én köszönöm a lehetőséget! Éljen a metal zene!