Navigáció

tmm kicsi

2012. szeptember 23-án alakult ez a jelenleg 4 fős békéscsabai banda. Zenéjük igen szerteágazó, stílusilag a pop, rock, funky, punk és az alter stílus jegyei is megmutatkoznak. Fő céljuk a hatáskeltés és az élményszerzés. A március 22-ei rocktalálkozón ők indítják be az estét. Ennek apropójaként beszélgettem a srácokkal…

 

Sziasztok srácok! Kérlek, mutassátok be a csapatot…

Helló, sziasztok, csókolom! Köszönjük a felkérést és a lehetőséget!
A csapatunk neve a Termimámor, stílusunk leginkább a Supernem zenekaréra hasonlít. Manapság nem igen van értelme irányzatokat megszabni, hiszen nagyon szerteágazóak vagyunk. Mind a négyen más stílusú zenét szeretünk és ebből kovácsolódott össze ez a formáció. A zenekart két éve három fővel alapítottuk, de később úgy éreztük, jobb lenne bővíteni a zenekart plusz egy taggal, mivel akkor több szólamban szólhatnak a dalok és teltebb hangzásvilágot lehet előadni.

Alapító tagok: Vida Bence (drum), Petri László (guitar/vocal), Balázs Ádám (bass) Egy basszusgitáros csere is közbejött, Balázs Ádám helyett Hegyi Andor jött besegíteni, hiszen jöttek a koncertjeink egyre „szaporábban” és nem akartunk leállni. Természetesen vállaltuk a fellépést az új felállással is. Kellett nekünk egy végleges megoldás és tanakodtunk, hogy ki lehetne az és egy tipikus hétvégi szórakozás által találkoztunk Lantos Andrással, akit felkértünk, hogy játszana-e a TERMIMÁMOR zenekarban. Természetesen igent mondott! Ezután a bővítő tervünk jöhetett, a plusz egy gitáros, aki a mai felállásban már fix taggá vált Kocsis Árpád személyében. Innentől kezdtünk újra stabilan létezni.

Több zenekarból jöttetek össze. Hogyan találtatok egymásra?

Igen Igen, mi több zenekarból tevődünk-tevődtünk össze, mivel mindenki játszott, vagy játszik egy másik zenekarban, de ez nem volt soha akadály!
Az egymásra találásunk nem volt bonyolult, hiszen ismertük egymást, már csak össze kellett fogni egymást és a bandát.

Mely nagy zenekarok, zenészek hatottak a munkásságotokra? Kik a példaképek?

Mint ahogy már írtam, elég vegyes a stílusunk, így az is szerteágazó, hogy kiket tartunk példaképnek. Többek között az Artic Monkeys, Supernem, REM, Nirvana, Alvin és a Mókusok, de ezt még sokáig sorolhatnánk!

Csak saját dalokat, vagy feldolgozásokat is játszatok?

Csakis sajátszámokat játszunk. Ebben találtuk meg az alkotás és a zenélés közös örömét.

)

Lemezfelvétel, esetleg videoklip?

Tervezzük, de még nincsen… Mihelyt össze jön egy lemeznyi anyag és úgy érezzük, hogy megérett a felvételre, akkor rögzíteni fogjuk.

Elég jól be van táblázva a koncert naptáratok. Saját magatok szervezitek a bulikat, vagy akadnak meghívások is?

Vannak megkereséseink, de inkább bízunk a sajátszervezési készségeinkben.

Békésen még nem léptetek fel. Miért érdemes megnézni a koncertjeiteket? Üzenjetek valamit a közönségnek…

Mivel mi nem léptünk fel még Békésen, ezért csak annyit mondok, hogy ha már mi is megyünk, akkor ti is gyertek el és kezdjük együtt az estét és igyunk meg pár sört!

Köszönöm az interjút!