Navigáció

cassiopeia
A békéscsabai zenekarról nem sok mindent tudtam ez idáig. Se a neten, se a közösségi oldalakon nem reklámozzák magukat. Még régebben Borsos Pali, a Falka Rocklyuk megálmodója ajánlotta, hogy nem lenne rossz ötlet meghívni őket Békésre, 2011. november 12-én léptek fel nálam utoljára, így ismét aktuális lesz egy Cassiopeia buli.

– Az interneten nem sok mindent lehet rólatok találni. Mutasd be nekünk a zenekart! Mikor alakultatok, hány főve? Ki mit csinál a bandában?- kérdeztem Lestyán Richárdtól, a zenekar billentyűsétől.

– Igazából a zenekar régebben alakult, a folyamatos tagcserék miatt most ezzel a formációval állunk színpadra: Farkas Sándor – ének, Kiss Katalin – basszusgitár, Lestyán Richárd – billentyű, Sarkadi Lajos – dobok, Zsóri Máté – gitár és Novák András – gitár.

– Mit jelent a Cassiopeia név?

– A Cassiopeia név eredetileg egy csillagkép elnevezése, magyarul annyit jelent: részeges. A név tulajdonképpen csak megtetszett, és ezért esett erre a választás.

– Békéscsabán azért meg-megtalál a közönség titeket, de nagy mozgás nincs a zenekar háza táján. Ez egy baráti társaságból alakult hobby zenekar, vagy kicsit több annál?

– Szeretünk zenélni, szeretjük a hangszert, szeretjük a jó dalokat, a zenekar konkrétan pedig egy “nagy család”. Megbeszéljük a gondokat, bajokat és igyekszünk megfelelően kezelni is ezeket, hisz manapság már alig ismert az a szó hogy összetartás. Te is tudod, mostanság bárki lehet sztár. Nekünk mégsem ez a célunk, hanem az, hogy emberek figyelmét egy kis időre eltereljük a problémákról, és így a tehetségünkből adódóan örömet szerezni nekik azzal, amit csinálunk. Persze ez hibák nélkül nem működne, végül is így adjuk önmagunkat.

– Stílusotok szempontjából hová sorolnád be magatokat? Saját számokat is játszatok vagy csak feldolgozásokat?

– A stílusunk valójában a klasszikus rockzene, de sikerül mindig belecsempészni a dalokba bluest, dzsesszt, olykor még a keményebb rockzene irányába is elmerészkedünk. A saját számaink készülőben vannak, hamarosan hallhatóak lesznek a bulikon, de addig is a feldolgozások közül a legjobbakat játsszuk. Többek között Deák Bill – Felszarvazottak Balladája, vagy épp a Pokolgép zenekartól a „Jel” című szám. De az Eddától és P-mobiltól is szívesen játszunk dalokat.

– A március 22-ei Békési Rockzenekarok Találkozóján ti is felléptek. Készültök-e új dalokkal vagy valami újdonsággal? Mit üzentek a békési rockereknek?

– Mi mindig valami újdonsággal készülünk, ez lehet a közönségre is hatással vagy pusztán a zenekaron belüli új dolgok úgymond premierje. A békési rockereknek pedig azt üzenjük, hogy jöjjenek, és csapjunk egy jó bulit!

Köszönöm az interjút!