Navigáció

1094473 563502517042488 22482589 o
Békéscsabán és környékén is igen népszerű a Domi & Lackás duó, újabb nevükön Bross! Nem sok olyan szórakozó hely van, ahol nem tették még tiszteletüket. Saját dalokból és rengeteg feldolgozásból áll a repertoárjuk, így bármilyen fellépésre tudnak válogatni, legyen az utcazene, klub fellépés, vagy tehetségkutató műsor. A csapat énekesnőjét, Maglóczki Dominikát kérdeztem…

Kérlek, mutasd be a csapatot. Kiket is takar igazából ez a név…

Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy Dánfokon is tiszteletünket tehetjük:)

Általában ketten szoktunk Lackással színpadra lépni, de akkor sem lepődnek meg hallgatóink ha, egy-két fellépés erejéig esetleg több vendégzenésszel állunk készen, gyakorolva. Lackás évek óta zenél, többnyire profi zenészekkel,ezért zeneileg teljesen megbízom benne,szeretem az egyedi ízlését. Bár sok mindent magába takar a “zenész” jelző, mivel ehhez az is hozzátartozik, hogy rettentő sokat késik és picit lusta is…de haladunk…a saját tempónkban. Magamról nem nagyon tudok írni. Negyedik éve tanulok zenét. Ének-zongora szakon vagyok egy művészet iskolában, ahova Lackás is járt. Idén fogok érettségizni, ami lehet picit meg fogja ritkítani próbáinkat.

Hogyan és mikor találtatok egymásra?

Nem volt nehéz egymásra találnunk, mivel három évig egy iskolába jártunk. Zenekari órainkon gyakran zenéltünk együtt….és középsulisokhoz illően sokat buliztunk, ezért könnyen megismerkedtünk.

Kik azok a művészek, akik megihletnek Titeket?

Aki művész, az megihlet.. ez nem nehéz. A Nirvana-t eléggé szerettük pár éve, jó volt a felszabadultságuk… meg a nirvánájuk. Mostanában elég eltérő az ízlésünk. Én inkább a jazz vonalat kedvelem,ő pedig maradt a Nirvana-nál. Szóval nekem John Coltrane, neki Kurt Cobain.

Mi alapján választjátok ki a repertoárban előadott dalokat?

Ami tetszik, megtanuljuk. Persze az is fontos, hogy tudjuk,kinek adjuk elő a dalokat. Szeretjük a közönséget, ezért azt is ha tetszik nekik,amit játszunk.

Egy országos média által szervezett tehetségkutató műsorban is felléptetek. Melyik is volt ez pontosan, melyik dalt adtátok elő és milyen visszhangja volt?

Igen… 2012-ben jelentkeztem szólóénekesként a Csillag Születik nevezetű tehetségkutatóba. Nem akartam CD-n zenei alapot vinni, de azt sem szerettem volna, ha mindenféle aláfestés nélkül énekelek. Megkérdeztem Lackást, hogy nem lenne-e kedve eljönni velem, hozni a gitárját és lekísérni a dalom. Természetesen igent mondott. Így kezdődött minden… Felmentünk Budapestre a meghallgatást megelőző napon, hogy tudjunk gyakorolni, felkészülni, jó gyerekekhez méltóan. Ez csak elméletben sikerült így. Békéscsabáról felszabadulni a Pesti éjszakába… Nem gyakoroltunk. Több fordulón továbbjutottunk, majd a végsőre, egy Nirvana dalt, a leghíresebbet választottuk.(Smells Like Teen Spirit). Egy picit átdolgoztuk, de ez mindegyik zsűrinek tetszett. Persze volt, akinek nem… kicsit meg is ijedtem, hogy lehet rosszat csináltunk a jóból.

Egyéb elfoglaltságok miatt Békésen még nem játszottatok, így gondolom ti is feszülten várjátok a Dánfoki bulit. Mit üzentek a fesztiválozóknak, miért lesz érdemes eljönni a koncertetekre?

Igen, sajnos még Békésen nem volt lehetőségünk játszani, de most végre ez is meg fog történni, aminek természetesen nagyon örülünk. A BROSS még gyerek, mi is azok vagyunk, szeretünk bulizni előtte,közben,utána,ketten,mindenkivel, egyedül.. és mivel azért jöttök fesztiválozni/azt csinálni,hogy bulizzatok,akkor miért ne velünk tegyétek?!

Köszönöm az interjút!

Köszönjük, Domi&Lackás 🙂