Navigáció

304702 198984613499626 5552043 n
A Határeset zenekar 2006 májusában alakult Eleken. Feldolgozásokkal, saját számokkal szórakoztatják a közönséget.  Békésen már többször zenéltek, többek között a Békés-dánfoki Zenei Fesztiválon is felléptek. Március 16-án ők is ellátogatnak hozzánk, hogy egy újabb nagysikerű koncertet adjanak a Békési Rockzenekarok Találkozóján. A zenekar dobosával Szántó Norbival beszélgettem…

Szia! Kérlek, mutasd be a zenekart… Ki, milyen posztot foglal el a zenekaron belül?

Üdvözlök mindenkit, sziasztok!
A gitárokon Csete Zoltán és Csató Krisztián játszik, basszusgitáron a zenekar egyetlen női tagja Sárközi Marcsi pengeti a húrokat, a frontember szerepét Varga Krisztián tölti be és jómagam, Szántó Norbert dobokon játszom!

Azt már tudjuk, hogy 2006-ban alakultatok. Előtte is ismertétek egymás?

Mivel én lőkösházi vagyok és 2010-ben léptem be a zenekarba nem igen ismertem őket előtte. De a többiek ismerték egymást a zenekar megalapítás előtt is.

Ti is azok közé a zenekarok közé tartoztok, akik kitartóan szántják a rockzene rögös útját. Mi a titka annak, hogy ennyi ideig sikerült zenekarként megmaradni?

Igyekszünk a közönségnek eleget tenni, olyan zenéket játszani, amiket mindenki ismer. Én úgy gondolom, hogy aki szeret zenélni, szereti ezt a műfajt, nincs semmi, ami megváltoztassa ezt a dolgot. Ezért is választottuk a zenélést.

Nemrégiben egy új taggal bővültetek. Ki ő és miben változott a zenekar felállása és hangzása?

Csete Zoltánnak hívják és a Szekció zenekar gitárosa is egyben. Zoli tanította meg Marcsit és Kriszt is gitározni, még a zenekar megalakulása előtt. Nagyon örülünk, hogy Ő foglalta el a másik gitáros posztot, mert sokkal több rutinnal és tapasztalattal bír.

A sok feldolgozás mellett 4 saját dallal is büszkélkedtek. Ki írja a dalokat?

Igen, így van! Négy saját dallal is büszkélkedhetünk. Meg is tudjátok hallgatni a www.hatareset.hu oldalon. 2010 márciusban, a Korona rádió honlapján lehetett szavazni a saját számainkra és végül a hetedik helyen végeztünk a Kegyetlen világ című számunkkal.  Ami felkerültünk a Korona rádió 11. születésnapi válogatás lemezére, erre nagyon büszkék vagyunk! A dalokat pedig Marcsi, Varga Krisz és Csató Krisz írja!

Mi rövid és távlati tervetek a zenéléssel?

Szeretnék minél tovább együtt zenélni, több saját dalt írni a feldolgozások mellett és a Kegyetlen világ című számhoz klipet készíteni! Minél több helyre eljutni, hogy hirdessük az igét! 🙂

Mit üzentek a békési és környékbeli rockereknek. Miért érdemes eljönni a koncertetekre?

Ha igazán jól szeretnék magukat érezni a rock zene kedvelői, akkor nincs mit tenni, el kell jönni a Rock találkozóra és meghallgatni minket! Ígérjük, hogy nem fogunk csalódást okozni, mint eddig sem! Rock n’ Roll az élet! 😉

Köszönöm az interjút!