Navigáció

TB
Egyre nagyobb a rock élet Gyulán is. Számos tehetséges zenekart adományoz Békés megyének ez a kitűnő fürdőváros. A The Boosters zenekar a dánfoki szavazást megnyerte, de technikai okok miatt nem tudták vállalni a fellépést. Úgy gondoltam, hogy egy ekkora táborral rendelkező bandának Békésen is be kell mutatkoznia. A december 8-ai rock találkozó volt az apropója az interjúnak. Hegyi Tomival beszélgettem….

Kérlek, mutasd be a zenekar…

A The Boosters jelenlegi felállása 2011 augusztusa óta létezik. Jelenlegi tagok: Horváth Viktor (ének/ritmusgitár), Vascán Ákos (vokáll/szólógitár), Kovács Gyusza (dob), Hegyi Tamás (basszusgitár).

A bodysurföző lovakon kívül kik hatottak a munkásságotokra?

Nos, a bodysurföző lovak egy vicces történet része, de ebbe most nem szeretnék belemenni, majd talán egy másik alkalommal.
A legnagyobb hatással a Blink-182 és az All Time Low szövegei és a koncerten adott show játék volt. Persze az összes többi pop-punk stílusú zenekar is befolyásolt minket valamilyen szinten. Itt megemlíteném még a Good Charlotte-ot, mert az ő zenéjüknek a különleges hangzása ugyancsak nagy hatással volt ránk és a saját számok írására.

Csak feldolgozásokat játszatok, vagy vannak saját dalok is a műsorban?

A Feldolgozásokon kívül vannak saját dalok is, de ezek többsége még nem végeleges verzióban van, ezért nem hallhatta még senki a szomszédokon kívül.  De a december 8-ai koncerten 1 vagy 2 saját dal is felhangzik majd.

Az egyik videó megosztó portálon fent van egy videótok, ami egy pályázatra készült. Mesélj kicsit erről…

A videó az AFC és a Watt Energy Drink pályázatára készült. Ezzel a videóval nem az volt a célunk, hogy megnyerjük a pályázatot, csak kíváncsiak voltunk, hogy rövid időn belül mennyire tudunk kreatívan átdolgozni egy Magyarországon ismert zenét. Sok pozitív visszajelzést kaptunk, ez nekünk többet jelentett annál, mintha nyertünk volna.

Mi a közeli és távlati terveitek a zenéléssel?

Nehéz megválaszolni ezt a kérdést, mert szeretnénk minél több koncertet adni, de ez a jelenlegi helyzet mellett nem igazán valósítható meg. Kevés az olyan szórakozóhely, ahol megfelelő feltételeket tudnak biztosítani amatőr zenekaroknak (jó értelemben amatőr). Itt nem az anyagi részére gondolok, hanem arra, hogy meglegyen a megfelelő technika, hogy egyaránt élvezze a koncertet a közönség és a zenekar is.
Szeretnénk a jövőben “kiszakadni” Békés megyéből és az ország más részein is koncertet adni helyi zenekarokkal.
Közeli terveink között van, hogy a téli hónapokra kicsit vissza vonulunk és többet foglalkozunk a saját dalokkal, hogy összeállítsunk egy 3-4 számból álló kislemezt.

Mit üzentek a közönségnek. Miért jöjjenek el a december 8-ai koncertre?

Ha kicsit is érdekel a pattogós amcsi pop-punk, akkor ott a helyetek! Nem bánjátok meg.  
Akik ismernek minket azok tudják, hogy képesek vagyunk nagyon jó bulit csinálni és meg tudjuk mozgatni a közönséget.
Akik nem ismernek még minket, nekik is ott a helyük, nem fognak csalódni. Lehet, hogy sokan nem szeretik ezt a stílust, de lehet, hogy éppen a mi előadásmódunkban fogja megkedvelni.

Köszönöm az interjút