AddThis Social Bookmark Button

Engedjétek meg, hogy pár szóban bemutassuk miről szól ez az egész. 2011 őszén elhatározta jó pár bátor ember, hogy ideje lenne méltó ünnepnapot adni a rockzene számára is. Rengeteg dolognak van napja és világnapja, mégis az egyik legnépszerűbb zenei stílusnak nincs. Az ötlet hamar lelkes fogadtatásra talált mind a rockzene rajongói mind pedig a zenészek között.

Rövid időn belül a kezdeményezés Facebook oldala a legnépszerűbb hazai zenével foglalkozó oldalak közé emelkedett (http://facebook.com/rocknapja). Majd 30.000 rockrajongó iratkozott fel hírlevélre és adta meg a nevét, e-mail címét, hogy értesítést kapjon a Rock Napjával kapcsolatban.

Olyan ismert hazai rocksztárok adták az arcukat és videós ajánlóhoz, a Rock Napjához mint Kalapács József, Vigi, az Aurórából, a Moby Dick zenekarból Smici, vagy a nemzet csótánya, Nagy Feró. A sort még hosszan folytathatnánk. Bárki, akivel beszélve lett vagy rátalál a kezdeményezésre, örömmel áll ki mellette. A Rock Napja koncepciója az, hogy minden évben egy adott napon az egész ország ünnepelje meg a rockzenét. Ez a nap június 16.

Célunk, hogy ország ezernyi pontján aznap amúgy is bemutatásra kerülő rock koncertek és rendezvények a Rock Napja név alatt kerüljenek megszervezésre. Valamint kifejezetten emiatt a nap miatt a lehető legtöbb klubban és szórakozóhelyen rockzene szóljon, lehetőleg élő koncertek.

A Rock Napja weboldalán megtalálható lesz az egész országra kiterjedően, hogy hol és kik lépnek fel, milyen bulik várhatóak. Ez rendkívül hasznos lesz a rajongók számára, de remek reklámlehetőség a résztvevők számára is mivel minden zenekarról és klubról komplett bemutatkozást jelentetünk meg, videóval és szöveges, képi információkkal.

A mai rohanó világban folyamatosan mennek tönkre klubok és zenekarok, ami nem méltó a rock zene múltjához. Ép ezért gondoltuk, hogy mi is csatlakozunk ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez. Nem hagyhatjuk, hogy a rock zene eltűnjön a köztudatból, mivel a Rock örök és elpusztíthatatlan” A június 16-a vasárnapra esik, így előtte egy nappal, június 15-én, szombaton rendezzük meg eme nemes alkalmat. Szokásunkhoz híven, Békés megye legjobb zenekarai lépnek fel a legjobb közönségnek. Részletek a programok között… Találkozzunk mi is a békési „Rock Napján”