AddThis Social Bookmark Button

panetra kicsi
Milyen nagyszerű az, ha valamilyen formában fent tudjuk tartani annak az embernek, vagy zenekarnak az emlékét, akit csodálunk, vagy rajongunk érte. Így jött létre jó pár tribute zenekar, többek között a békéscsabai Panetra (Pantera tribute) is. Még a Falkás koncertjükön láttam a srácokat és nem volt kérdés, hogy Békésre is meg kell hívnom őket. Többszöri egyeztetés követően úgy néz ki, hogy sikerült leszervezni a koncertet és itt lesznek velünk június 15-én, a Békési Rock Napján!


Kérlek mutassátok be a zenekart. Ki, milyen hangszeren játszik?

Követve az eredeti Pantera felállását, mi is négyen vagyunk. Ének poszton Wágner Attila, basszuson Kun Krisztián, gitáron Tóth Gábor, illetve Berta Péter a doboknál. Peti kivételével csabaiak vagyunk, ő pedig Orosházáról erősíti a csapatot. Tóth Gabi ötlete nyomán alakult egy kezdeti formáció még a 2012 nyarán, majd egy augusztusi tagcserét követően jött létre az első koncertképes formáció. 2013 tavaszától Berta Péter csatlakozott hozzánk.

Honnan jött az ötlet, hogy épp a Pantera zenekar dalait játsszátok?

Elsősorban azért vágtunk bele, mert mindannyian szeretjük a Panterát, a 90-es évek meghatározó groove metal zenekarát. Régóta szerettünk volna beindítani egy projektet aminek a keretien belül játszhatjuk a számaikat. Technikás, dallamos és hamisíthatatlanul egyedi.

Nem viszitek túlzásba a koncertezést, mi ennek az oka? Azt tudom, hogy doboscserén vagytok túl, illetve van akinek nem ez az egyetlen zenekara. Mondhatjuk, hogy ez egy hobby zenekar?

Így van, tagcsere történt már az első koncertek után, Virág Bence (Felidae zenekar) ütősünk hamar elhagyta a zenekart. Ezután sok időre volt szükségünk, hogy új dobost találjunk aki megfelel, de szerencsénkre Peti volt, aki megtalált minket. Sosem voltunk még ilyen jók, mint vele! Ő jelenleg az orosházi Örökség zenekarban játszik, Tóth Gabi pedig a Titkolt Ellenállásban. A többieknek jelenleg nincs más bandája. Nem tartjuk a Panetrát hobbi zenekarnak, mert annál jóval komolyabban foglalkozunk vele. Szeretnénk minél többet koncertezni a jövőben, és Peti érkezésével ennek nincs is akadálya.

Megnyertétek a közönségszavazást, így tietek lett a lehetőség, hogy fellépjetek a Békési Rock Napján. Közel 200-an szavaztak rátok. Milyen érzés, hogy ekkora tábor van mögöttetek?

Először is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki szavazott ránk! Nagyon jó és hihetetlen érzés, hogy ennyien kíváncsiak a Pantera zenéjére. Reméljük olyanok is voksoltak, akik bizalmát már egy előző koncerten nyertük el vele.

Békésen még nem léptetek fel ezzel a formációval. Milyen érzésekkel várjátok a koncertet?

Más formációkkal korábban már mindannyian zenéltünk Békésen, de a közönség soraiban is rendszeresen látogatjuk az itteni koncerteket. Lelkiismeretesen készülünk és próbálunk. Izgatottan várjuk a koncertet, hiszen Petivel most állunk színpadra először közösen, ami persze nyugalmat is ad nekünk, hiszen fekete öves a hangszerén. :)

Üzenjetek valamit a megyei Pantera rajongóknak.

Gyertek és ne hagyjátok ki ezt a ritka jó estét, ahol több nagyszerű zenekar is fellép egy színpadon, csak rátok várva! Gyertek el minél többen!
Addig is kövessetek minket teljesen új Facebook oldalunkon, ahol majd informálódhattok hol találkozhatunk még a jövőben és a zenekarról egyéb információkat tudhattok meg.

https://www.facebook.com/panetraband
Don't walk on home boys, walk on Panetra... \m/

Köszönöm az interjút!

Mi köszönjük a lehetőséget!