rock napja logo kicsi
A Békési Rockzenekarok Találkozójának egy újabb állomásához érkeztünk, ami a Békési Rock Napja nevet viseli. Ez egy országos kezdeményezés és egy percig sem volt kérdés, hogy a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ is csatlakozik eme nagyszerű kezdeményezéshez.

Bővebben: Békés is megünnepeli a Rock Napját

vv kicsi
Békés megye leghitelesebb Metallica tribute zenekara itt működik Békéscsabától pár kilométerre, így nem kérdés, hogy nekik is ott a helyük a Békési Rock Napján. Nem volt könnyű összeszedni a srácokat, mivel szanaszét dolgoznak az országban, sőt még a határainkon kívül is. Többszöri egyeztetés után végül is sikerrel jártam. Az 1999-es sikeres indulást 10 év szünet követte. A zenekar 2009-től töretlenül zakatol. A múltról, jelenről és jövőről kérdeztem Szilágyi Attilát, a zenekar dobosát.

Bővebben: A Metallica zenekar legismertebb dalai a Békési Rock Napján!

score
Nincs a megyében olyan rocker aki, ha futólag is, de nem hallott volna a Score zenekarról. Hosszú évek óta, töretlenül mennek előre a srácok. A tavalyi dánfoki feszten is felléptek, így a „Békési Rock Napjáról” sem maradhatnak le. A zenekarból Zsidek Petivel beszélgettem...

Bővebben: "Öreg" rockerek fiatal szívvel!

600241 512347852140518 1059640383 n
2012. február elején egy iszogatás alkalmával pár srác úgy gondolta, hogy bandát alakítanak. Ebben nincs is semmi fura, mivel sok zenekar bontakozik így ki. Ami már nem szokványos, hogy a fiúk tényleg komolyan gondolták és nem csak a kőbambi beszélt belőlük. Csak pár szót beszélgettem a zenekar énekesével és lehetett érezni, hogy nem a levegőbe beszél, hanem olyan profizmussal áll a dolgokhoz, ami elengedhetetlen a rock szakmában. Mivel még nem jártak Békésen, így egyértelmű, hogy a június 15-i "Békési Rock Napján" itt a helyük. Tóth Attilával, a zenekar énekesével beszélgettem…

Bővebben: A HyBon zenekar is fellép a Békési Rock Napján

panetra kicsi
Milyen nagyszerű az, ha valamilyen formában fent tudjuk tartani annak az embernek, vagy zenekarnak az emlékét, akit csodálunk, vagy rajongunk érte. Így jött létre jó pár tribute zenekar, többek között a békéscsabai Panetra (Pantera tribute) is. Még a Falkás koncertjükön láttam a srácokat és nem volt kérdés, hogy Békésre is meg kell hívnom őket. Többszöri egyeztetés követően úgy néz ki, hogy sikerült leszervezni a koncertet és itt lesznek velünk június 15-én, a Békési Rock Napján!

Bővebben: Dimebag Darrell szelleme tovább él Békés megyében is

1 / 2 oldal