AddThis Social Bookmark Button

Illyés Joci
Illyés Józsi koncertjein elektromos és akusztikus gitáron, néha basszusgitáron és szájharmonikán is játszik. Emellett énekel célba dob és hátra szaltózik… legalább is elmondása szerint. :) Ezekre én mind kíváncsi vagyok, úgyhogy nincs más lehetőségem, mint leszerveztem egy koncertet dánfokra, az akusztikus zenei fesztiválra. A többi majd ott kiderül…

Mióta és milyen stílusban gitározol?

Biztosíthatok mindenkit, hogy a fent leírtak csakis a fanyar és abszurd humorérzékem szüleménye. Már amikor...
2006 nyarán kezdtem el gitározni. Stílusomat tekintve leginkább a Blues és a Rockzene vonz leginkább, azonban igen hangulatfüggő számomra a zene... Szoktam kisebb-nagyobb kitérőket tenni más stílusokba is. Mindenbe igyekszem belekóstolni, aztán ami ízlik, azt megtartom magamnak.

Egy ideig basszusgitároztam, főleg punk zenét, beugrottam egy-két bandába zergetni egyet, de ez is csak egyfajta kitérő volt nálam. Új hobbim a szájharmonikázás, avagy a herflizés. Mint minden mást ezt is magamtól tanulgatom. Sajnos fősuli mellett kevés időm van gyakorlásra. Dánfokon az elektromos gitárom hangját fogom hallatni...

Ki, vagy kik a példaképeid itthonról és külföldről egyaránt?

Itthonról leginkább Lukács Peta és Benkő Zsolti gitárjátéka meghatározó számomra. Külföldről pedig órákig sorolhatnám a kedvenceimet: Hendrix, Satriani, Slash, Stevie Ray Vaughan, Mark Knopfler, csak hogy párat említsek.

Számos versenyen megfordultál már. -Pankkk-Ráció - Amatőr zenekarok tehetségkutató versenye, EDÜ, Békés megyei IV. rockzenei tehetségkutató verseny, DARKE – zenetábori „Ki mit tud?” Mesélj kicsit ezekről….

Pankkk-Ráció: A Storm Corner nevű rockzenekarral próbáltunk szerencsét, negyedik helyezett lettünk én pedig elnyertem a legjobb szólógitárosnak szánt különdíjat.

EDÜ: A könnyűzenei részlegen ismét különdíj. Itt szólóban voltam és egy Joe Satriani dalt adtam elő.

Békés megyei IV. rockzenei tehetségkutató verseny: Itt Bereczki Károly kollégám egyik saját szerzeményét adtuk elő, zenekar híján zenei alappal, amit az én házi stúdiómban készítettünk el. A dal meghallgatható teljes egészében Youtube-on. (BKJ Duo – Furcsa érzés címen) Szintén különdíjas értékelést kaptunk a zsűritől.

DARKE: A minden évben megrendezett zenei táborban 2011 óta rendszeresen részt veszek. Remek hangulat, oktatók, programok, zseniális szervezés. Tavaly neveztem a „Ki mit tud?” versenyre, ahol a közönség döntése alapján második helyezést értem el. Az előadott dal szintén egy Joe Satriani szerzemény volt.

Sajnos legtöbbször zenekar nélkül, mindig szólóban és zenei alappal léptem fel. Szeretném egyszer zenekarral is megvalósítani a zenei elképzeléseimet, de ez sajnos még várat magára...

Miért más a Te műsorod? Üzenj valamit a fesztiválozó közönségnek…

A műsorommal szeretném felidézni különböző korok és stílusok zenéjét. Arra törekszem, hogy ne csak zeneileg legyen minél jobb, hanem látványos is legyen. Igyekszem technikai trükköket bevonni, illetve egy-két ismerős „mutatványt” is a nagyobbaktól. Nem követem a mai zenei trendeket, inkább a gyökerekhez nyúlok vissza.

A közönségnek azt üzenem, hogy hatalmas szeretettel várom őket! Akik szeretik a gitár hangját azok mindenképpen jól fogják érezni magukat, de igyekszem olyan műsort adni, hogy mindenkinek maradandó élményt nyújtson, zeneileg, illetve látványban is.

Köszönöm az interjút!

Én is köszönöm!

Képgaléria

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com